Avstand, priser

Det er bare en 3-4 timers flytur fra alle de skandinaviske hovedstedene, og du kommer derfor raskt ned dit. … Og til lave priser! Det er for tiden mange flyselskaper å velge mellom, det er god konkurranse i markedet og prisene er generelt lave.

 

Klima, priser

Spania har det varmeste klimaet i Europa. Med sitt varme og milde klima og den vakre varierte naturen gjør dette Spania til et av verdens mest populære land å kjøpe eiendom i. I tillegg er levekostnadene betydelig lavere enn i Skandinavia. Spania er i følge EU det tredje billigste land å bo og oppholde seg i innenfor EU. Bare forbigått av Polen og Nederland.

Spania er (med god grunn) suverent Skandinavers favorittsted å kjøpe eiendom i Europa.

 

Prisfall på boliger

Siden krisen startet for alvor i 2007 har det vært betydelig prisfall på boliger, og flere steder du er tilbake på år 1998 nivå  … Men med den største forskjellen at tilbudet av boliger i mellomtiden har økt eksplosivt til fordel for nye kjøpere.

 

Fremtidsutsikter

Siden slutten av forrige årtusen, steg boligprisene i kystnære områder med svimlende 15-20% per år !! Toppen ble nådd for ca 7-8 år siden da Spania (og det meste av resten av Europa) ble rammet av finanskrisen … en krise som Spania endelig ser ut til å være ute av igjen. Faktisk er det det landet i Europa som for tiden opplever den største veksten målt i BNP.

Den spanske økonomien er den raskest voksende i eurosonen. 2015 var et godt år og 2016 viser også svært positive tall med en vekst i BNP på 3,2 % i andre halvår. Spådommer for 2017 er også positive: 2,3 %. Arbeidsledigheten er også avtagende, fra 22,1 % i 2015 til 19,8 % i 2016 og 18,1 i 2017. Alle disse faktorene har en direkte innvirkning på reisemønstre spansk turisme, både innenlands og utenlands.